Wednesday, June 29, 2011

ANGRY BIRDS!!


 Assalamualaikum to all bloggers~ =)


Cakap pasal Angry Birds ni, rasanya memang majoriti dalam Malaysia atau pun satu dunia ni dah tahu dengan penangan game ni. Boleh kata ramai yang dah main dan juga melekat dengan game ni berjam-jam. Sedangkan aku pun pernah terjebak dengan Angry Birds, tipulah kalau korang main game ni kurang dari setengah jam saje..hahaha..

As we know, Angry Birds ni pada awalnya starting dari game dari iPhone or phone2 Android, it means that orang-orang yg ada iPhone jela yg kenal dengan Angry Birds. So boleh nampak la mereka duk tonyoh-tonyoh iPhone mereka main game tu. Lama-lama member yg geram kat sebelah mula la nak merasa main sekali. Bila keadaan dah makin merimaskan, Angry Birds finally muncul dengan installer yang boleh di-install dalam laptop. Such a relief kepada pemilik iPhone sebab penyibuk2 semua dah main kat laptop masing-masing...huhu...


Gameplay Angry Birds

Apa yg best sangat dengan Angry Birds ni sampai ramai orang gila dengan game ni? Hmm bagi aku it's only a simple game, bunuh-bunuh babi hijau dengan melastik burung-burung yg disediakan. Tapi apa yg membuatkan kita melekat dengan game ni adalah bilamana kita x dapat bunuh semua babi hijau, mula la rasa bengang.."apsal lah aku tembak x kena2 je ni~", oleh itu makin tinggi la semangat juang untuk lepas level tu, dan akan keep trying sampai la berjaya. Pastu bila dah lepas tu, mula la rasa macam nak go to next level, tengok2 level ni pun x lepas-lepas, memang lama lagi la korang ngadap Angry Birds tu. In case 1 level yang agak susah ambil masa 10 minit untuk lepas, kalau 3 level mau ambil masa setengah jam. Senang-senang je setengah jam tu habis..hohoho..


Angry Birds menyerang KL!

So, boleh kata game ni agak berhantu jugak la, kalau x berhantu mana nak adanya 'World's Biggest Angry Birds Playground' yang baru-baru ni buat kat Lowyat. Tak boleh nak bayangkan betapa ramainya manusia kat sana. Siap masuk Guinness World Record lagi, jangan main-main bro..huhuhu.. Nasib baik la aku dah khatam game ni awal-awal, kalau x aku mesti dah join playground kat Lowyat tu..hehe.. Then bila jalan-jalan kat uptown, bersepah dah orang jual patung-patung Angry Birds, t-shirt, sticker dan sebagainya. Fuhh nampak kan penangannya? Aku pun tak pernah expect game ni akan jadi fenomena satu dunia. Orang yg buat game ni dah tentu bangga gila, yelah satu dunia main game dia..huhuhu..


Anak patung Angry Birds..comel kan? macam nak tumbuk2 je~


Ok lah, aku pun dah mengantuk, need to sleep sudah. Sape2 yg tengah main Angry Birds lagi tu, udah2 la tu, bawak2 la tido yer..hehe.. Pape pun before tido, jom usha jap video best pasal Angry Birds kat bawah ni.. Gudnite!


 

8 comments:

kaizen said...

semart jerk dorg but...

Nazrin Shaharuddin said...

but...??

. . . h u s n a . . . said...

belikan aku bear angry bird tu.. :(

Nazrin Shaharuddin said...

hahaha ko nk kaler mane satu??

mizzbutterfly said...

tgh hot kan bear n game angry bird nih...tp aku tak pernh main pun...

Nazrin Shaharuddin said...

yup tau xpe..ko nak try men ke? kang non stop plak ko men nnti..hihi

~kiinaa~ said...

wituoutak pernah layan lagi...
nt terjebak..
haha
kaler merah sgt daring :p

Nazrin Shaharuddin said...

wituoutak?? ape tu?? haha