Tuesday, October 7, 2008

Ikhwan a.k.a Ahso ke U.K.

Assalamualaikum. Ini adalah sambungan dr kisah aku xdpt g U.K. tu…hehe… So b4 ni aku dah beritahu yg 7 org dr kampus aku yg dpt g U.K. tahun dpan, tp aku lupe nk bgtau yg ade sorang warga ex-TiKL yg dpt g iaitu Ikhwan a.k.a Ahso. Dia ni antara mmber baik aku kat MIAT ni. Tp kat TiKL pon da knal dah sbb dulu same2 msuk kawad bomba n same kos meckerz. So, Ahso akan jd ex-TiKL batch 05/06 yg latest yg blaja ke luar ngara slepas Halian n Ziha (Korea), yg lain2 aku x tau laa. X tipu la kalo aku x jeles Ahso dpt g, sbb aku n Berg hampir2 dpt join sama, tp itu rezeki dia kan, aku pun tumpang gembira member dpt blaja overseas. Nanti kalau dah tiba masanya ahso nk brlepas, aku akan inform la kat geng2 TiKL buat rombongan dtg airport…hehehe… Skarang nak dijadikan cerita, 6 org dr kampus UniKL MIAT tlah stuju utk mnymbung stdy dorg di U.K., lg sorg reject sbb die mmg tekad utk mnjadi seorg aircraft engineer sbb di u.k nnti blaja kos mechanical, aspeknye luas dan bknnye spesifik kpd kapal terbang. Mereka semua akan dftar 7 oktober ni di UniKL IPROM (main campus UniKL di K.L) dan blaja di situ slama stahun n then stdy di U.K. slama 3 tahun utk master kalo x silap la. Di bawah ni mrupakan mereka2 dr student MIAT (mybe bole dikire ex-MIAT) yg brjaya ke U.K. (dr atas kiri - pa'an, cinoz, ahso, irfan, ek, thoriq). Oleh itu aku di sini mngucapkan semoga berjaya dan harap dpt brjumpa lagi di lain masa. May Allah bless all of u… So long and goodbye! Assalamualaikum…


5 comments:

aku dan anep said...

pegh... sahabatku ahso... baljo leklok la sana...

kot2 dpt kat
university of liverpool.. kirim sign gerrrard utk akuu.. hahhahaha..

weh/.. jelesnye ako...

3 taun master?? bio betik... balik mysia dah bleh jd lecturer..

NazzReyn said...

die nnti stdy kat university of sheffield laa
sejam je dr manchester
so die kem salam kat rooney jela..hahahaha

die buat dgree kat sane, tp balik mlaysia nnti sijil die taraf master (aku pun xtau btol ke aku ckp nih...huhu)

M16M said...

owh ahso..ko membuat aku bangga dengan ko..wakakaka..eh kite wat blogger family day nak x??

wakakaka

=p

alymia nelyza said...

whoa~ ramai batch kite pergi oversea nampak!!

hebat!!

nabebe said...

ahso dpt g uk?!
bpk jelez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!