Saturday, February 5, 2011

UPDATE!!

Assalamualaikum~ Haha..lama dah aku x update blog ni. Macam biasa la, bila dah start sem baru lagi2 as student MIAT, memang xde masa nak buat post baru, ditambah lagi dengan wifi hostel yg sering pergi dan berkunjung tiba (perginya lame, kunjung tibanya bukan men kejap lagi). Now kat umah ni, boleh sangat la nak update..huhu..

Sem baru memang amat tough bagi aku, lagi2 dengan kehadiran FYP dalam list subject aku. Aarrgghh~ gile takut bila mula2 pikir pasal topic utk FYP. Member2 lain dengan selambenye dah ade 2-3 idea utk FYP, aku plak selambe je xnak carik idea..haha.. Then, starting this sem for degree student, 1 student 1 topic. Maknanye, project yg anda nak buat mestilah buat sorang2. Before ni boleh saje 2 orang for 1 topic. Malang x malang la batch aku..huuu~ Tapi yg bagusnya, list of topics telah pun disediakan, so leh la pilih, such a relief jugak bagi aku, xyah nak susah2 pikir topic..fuuhh~

So ape project yg akan aku buat this year? Aku pilih 'RECYCLED PAPER AS ROCKET PROPELLANT'. Ntah ape kebende la project aku nak buat nanti ni ek... Secare ringkasnye, aku akan cube menghasilkan bahan bakar rocket dgn menggunakan recycled paper. Yeahh..aku pun xtau camner aku nak laksanakan project ni..haha..just take the challenge lah, Insyaallah semuanya berjalan dgn lancar. Amiinn~

Antara buku2 yg aku akan ngadap tahun ni..
Terima kasih kerana mnjadikan saye seorg ulat buku..haha!
Sebelum aku chow, rasenye x terlambat lagi nak wish Happy Chinese New Year kpd semua warga M'sia yg berbangsa Cina. Bila cina beraya ni kompem la kuar sume bunyi2 mercun n gendang2. Meriah abes la kat sini, ramai cina kat area umah aku, memang berbalas2 mercun la mereka, naseb baek x masuk mercun kat umah aku..huhuhu..



5 comments:

NorAzalya said...

angpau aku mano uncle? :P

NazzReyn said...

angpau?? bagi sampul jelah, duit ko sndri isi la..haha :P

NorAzalya said...

haha tak ponah du buek org wey.
kedek ngn aku eh uncle. haha :D

NazzReyn said...

hahaha..alaaa duit aku kalau beriban-riban xpelah aku nk bg angpau..hihi

dAto' said...

haha teruss update :) ahaha