Wednesday, March 17, 2010

Shocking News from Korea...

Hmm x silap aku masa ni ari Rabu malam, aku baru balik dr latihan silat. Sampai je bilik, Faiz aka Berg tanye aku... "Weh, ko ade dpt msg halian x? Aku dpt msg forward die, katenye Zha masuk icu, tenat..." Aku agak tersentak, tibe2 dpt unexpected news psl Zha.

Baru Sabtu lpas aku call die bfore die nk fly balik Korea. Zha ajak aku g anta die kat KLIA tp x leh coz xde transport. Esoknye ari Ahad aku chat dgn die, die baru je sampai Korea. Xde la plak die ckp die sakit ke ape ke... Tau2 je die da masuk icu sejak Isnin...

Now dah smnggu Zha dlm icu. Doc ckp Zha kena penyakit yg dinamakan herpes simplex encephalitis iaitu sejenis penyakit yg disebabkn kuman ulser naik ke otak tp katanye x la too serious but dia x digalakkan balik ke M'sia sbb takut akan bg effect kat otaknye during flight, n doc nasihatkan agar Zha jalani rawatan di Korea dlm sbulan sbelum dibenarkn balik M'sia...

Zha, kitorg di sini always doakan kesihatan ko. We all know that u r a strong girl...so keep going! Kuatkan semangat... We always with u... Semoga Zha dan keluarga dpt mnghadapi ujian yg berat ini dgn tenang dan tabah, Insya-Allah~

3 comments:

mizzbutterfly said...

amin~~~~lamenye die tak update blog.. thax for the update..masih menunggu khabar gha...

muhammadthoriq said...

lamenye ko x update blog,aku tggu je.huhu...
kesian kat membe ko,harap2 sume akn ok.

NazzReyn said...

hahaha...tulah, bru trbuka hati nk update balik...
ksian kat mmber aku tu kan...arap2 dpt la same2 doakan skali utk die k