Thursday, September 25, 2008

Sambung stdy kat U.K!!! Tapi...

Sambung stdy kat overseas. Bunyi mcm best kan? Kalo sape2 yg dpt offer gitu msti sronok. Ape taknye, bole dpt pngalaman stdy kat tmpat org, bnggakan family lagi, bagi mmber2 jeles...hahaha... Tp aku x prnah bayang aku stdy kat overseas sbb result spm aku yg x bape hebat brbnding mmber aku yg lain, yela dpt 6A je cmner nk lpas overseas?? Huhuhu... Tp pada satu hari, aku dpt tau yg name aku trsenarai dlm student2 yg layak dpt smbung stdy kat sheffiled, u.k. Plajar yg dpt g u.k nie dilihat pada result foundation uniKL dulu. Tp aku da tau dah dulu, unikL BMI n MICET saje yg benarkn student2 dorg yg cmerlang time foundation g u.k, tp tgok2 sume kampus ade wakil masing2 utk dihantar ke u.k, kecuali kampus aku, uniKL MIAT. Kampus aku saje da ade 20 org wakil trmasuk aku, tp dihalang sbb dipercayai dorg xnk lepaskan produk2 terbaik mereka utk brbakti pada bidang aviation pd masa depan. Ramai gak x puas hati tp time cuti nie, aku dgr yg admin kampus aku benarkan dorg g, tp juz 7 org, pd mereka yg dpt 3.7 ke atas jer. Aku dlu dpt 3.64, ini brmakna aku x dpt. Adehh... Baru je brangan nk stdy kat overseas, trpadam cmtu saje... Sedih la sket...huhuhu... Tp xpela, aku wish kat mmber2 aku yg dpt tu gudluck, blaja sungguh2 kat u.k. Bkannye snang nk dpt peluang cmtu kan, tp da xde rezeki nk wat cmner. Mungkin ade hikmahnye Allah nk tnjuk, kite je x nmpk lg. Pape pun, Malaysia still the best!! =p

2 comments:

walkoutinsilence said...

wow interesting.
3.64 not bad
ala malaysia ok wat
nnt xde lak student best2 kt sini
hehe

aku dan anep said...

Angkeleudddin...
Malaysia is one of the best engineering university in d world..

orang sume berebut-rebut nak blajo engineering kat msia...
haha..

tp 3.64 mmg da cukup gmpak weh... bkn sng tu..

berbaktilahh ko kat mlysia nehh..

Msia Bolehh..